Stel dat u bij ons een artikel koopt. U wilt natuurlijk niet dat het product verkeerd gewassen wordt en het daarna niet meer aan uw wensen voldoet. Het is verstandig om altijd de wasintructies te volgen die op het label of op de verpakking worden vermeld. Ook dit blog helpt u een eind op weg. Want hoewel onze producten van hoge en constante kwaliteit zijn, onze producten zijn niet bestand tegen een te warme wasmachine.

 

Badstof

Badstof is een duurzaam, sterk, warm en zacht onderhoudsvriendelijk materiaal met een hoge absorptie. Zelfs na langdurig en veelvuldig gebruik blijft badstof zacht en heerlijk behaaglijk, mits het badstof op de juiste manier wordt behandeld. Welke producten van badstof zijn gemaakt? Veel van onze badjassen zijn van badstof gemaakt. Ook sommige saunakilts of strandlakens.

 

Wasverzachter maakt het badstof zachter, maar vermindert wel de vochtopname. Gebruik dit dus met mate. Let op: gebruik in ieder geval geen wasmiddel met bleekmiddel. Badstof uit de droogtrommel voelt dan wel zacht en en soepel aan, het product krimpt dan wel meer. U kunt uw product van badstof het beste wassen in een volle trommel, er ontstaat dan minder pluisvorming.

 

Lussen en draden

Voorkom ongewenst uitrafelen van het badstof. Knip uitgetrokken lussen of draden af op poolhoogte. Dit heeft geen invloed op de levensduur en/of van de kwaliteit van badstof.

 

Hard water

Badstof gewassen in water met een (te) hoog kalkgehalte voelt minder zacht en veel stugger aan. In regio’s met rijk kalkhoudend water, dient u badstof zachter te maken door waterontharder te gebruiken.

 

Gekleurd textiel wast u gescheiden van het witgoed

Overtollige verfstoffen van gekleurd textiel zullen de eerste wasbeurten het water doen kleuren. Aanbevolen wordt om het donkergekleurde textiel een nacht in lauw water met azijn te zetten en vervolgens goed na te spoelen. Daarna op 60°C wassen volgens bontwasprogramma (zie het label).

 

Keukentextiel en badtextiel

Textiel dat is bedoeld om (af) te drogen, zoals bijvoorbeeld een theedoek, een handdoek of een baddoek, moeten voor eerste gebruik eerst worden voorgewassen. Dit verbetert de vochtopname zodat uw product optimaal gebruikt kan worden. Bij theedoeken moet u in geen enkel geval wasverzachter toevoegen.

 

Schade aan theedoeken wordt vaak veroorzaakt door de snijzijde van scherpe messen en ander scherp keukengerei. Voorkom beschadigingen bij het afdrogen door de scherpe zijdes van de theedoek af te houden.

 

Kreukvrij linnen

Was het linnen volgens de wasvoorschriften zoals vermeld op het label, in ruim water en laat het minimaal centrifugeren. Hang het druppelnat over een ronde stang om te drogen. Na het drogen kan het linnen worden gestreken ofwel netjes worden gevouwen en geperst. Door gebruik te maken van een ronde stang voorkomt u een ongewenste vouw welke door het gewicht van het natte linnen zal ontstaan.

 

Zie en handel altijd volgens de wasinstructies zoals vermeld op het label. Voor (bad)textiel gecombineerd met andere materialen kunnen andere wasinstructies gelden. 

 

Vragen, suggesties of opmerkingen? Laat hieronder een (facebook)bericht achter!