Winkelwagen subtotaal: € 0,00

Saunakilt

Saunakilt


Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Hygiëne en de saunakilt

Het dragen van kleding in sauna’s wordt afgeraden. En met goede reden. Met hoge temperaturen kunnen poriën en daarmee zweetkliertjes verstopt raken met opgehoopt vuil. Deze ongewenste blaasjes kunnen ook in de badkleding trekken. Vervolgens is de badkleding niet meer naar behoren schoon te krijgen. Ook de uitslag op de huid kan niet verwijderd worden, dit moet geleidelijk aan wegtrekken. Veel sauna gelegenheden bestaan uit meerdere ruimtes met verschillende functies. Om de hygiëne in de sauna te kunnen garanderen, is het gebruik van badkleding dan ook niet gewenst. In dat opzicht is het verstandig om jezelf van tevoren te informeren naar de huisregels van de betreffende sauna. Zo ben je op de hoogte van de regelgeving voordat je de sauna binnenstapt en zal de saunakilt een uitkomst zijn.

 

 

Wat is een saunakilt

Op een saunabezoek dien je je enigszins voor te bereiden. Eveneens vanwege bovengenoemde hygiëne neem je een paar slippers mee, een handdoek om op te zitten en een badjas. Vrij nieuw in de wereld van sauna accessoires is de saunakilt. Deze vervangt in principe de onhandige, zware badjas. Vooral als je een hele dag in de sauna loopt, merk je dat je badjas na verloop van tijd erg veel vocht op heeft genomen. De badjas wordt dan erg zwaar. Een saunakilt wordt bevestigd boven het borstbeen of om de heupen met klittenband. Zo kan je bedekking niet per ongeluk afglijden. Je beweegt je makkelijker en vrijer door de ruimte met een saunakilt, en is veel minder benauwend dan een badjas.

 

Textiel

De saunakilts van Betergoed.nl zijn altijd van 100% katoen. Dit tijdloze en sterke materiaal is het beste textiel dat je in een sauna kunt gebruiken. Het ademt, voelt fijn aan op de huid en gaat lang mee. Ook absorbeert katoen geweldig. Sommige aanbieders bieden goedkope saunakilts aan, maar deze zijn dan van een materiaal dat verweven is met polyester. Door polyester of microvezel als handdoek voor het lichaam te gebruiken, neemt de kans op uitslag juist toe. Nog een puntje om in de gaten te houden is de dikte van de stoffen. Deze wordt aangegeven in gr/m², oftewel het aantal gram per vierkante meter. Bij de productomschrijving kan je ze zien wat dan ongeveer de dikte van de stof is. Enkele modellen zijn voorzien van een handig zakje of mooi borduursel. De vrouwenkilt die om het borstbeen wordt gewikkeld, heeft aan de achterkant boven een elastische band waarmee de saunakilt zich nauw aan het lichaam sluit. Bij de saunakilt voor heren zit deze elastische band om het middel

 

Saunakilt alleen voor de sauna?

Natuurlijk hoef je je saunakilt niet alleen voor een saunabezoek te reserveren. Het kan ook prima gebruikt worden bij een dagje strand of in het zwembad. Ook bij zulke gelegenheden biedt een saunakilt alleen maar voordelen omdat het zoveel bewegingsvrijheid en gebruiksgemak biedt.

Zelfs in de badkamer is een saunakilt fijn om bij de hand te hebben.

 

Saunakilt in een grotere maat

Saunakilts moeten er zijn voor ieder lichaamstype. Hoewel de pasvorm verschilt met conventionele kledingtypes, kan er een grotere maat nodig zijn. Daarom heeft Betergoed.nl  saunakilts voor heren in XXL en saunakilts voor dames in XXL.

 

Hoe heet het ook al weer?

Niet iedereen is bekende met de term saunakilt. Soms wordt het ook wel sauna omslagdoek of sauna handdoek genoemd. Vanwege de manier waarop hij om het lichaam gewikkeld en vastgezet wordt, noemen we het een kilt. Door het simpelweg vast te klitten zit de saunakilt met één handeling gelijk goed. Onze saunakilts hebben een zeer comfortabele pasvorm.

 

 

Saunakilt heren en de saunakilt dames ideaal voor in de sauna

Een weldaad voor lichaam en geest, daar staat een bezoek aan de sauna bekend om. De frequente bezoeker zou je dan ook met een hemelse blik navertellen hoe rustgevend doch vitaliserend het is. Een saunabezoek is geschikt voor allerlei soorten mensen, en trekt vooral mensen aan die zich beter willen voelen dan wel zichzelf gezond willen houden. Het principe van een ruimte met hete lucht is al duizenden jaren oud, en heeft sindsdien weinig aan populariteit ingeboet. Van oorsprong een Finse uitvinding, is het doel ervan het bevorderen van de bloedsomloop en het onttrekken van stofwisselingsafval uit het lichaam. Daarnaast wordt er gewenning opgebouwd tegen warmte en kou, en heeft het een gunstig effect op de longen.

 

Warm of heet?

In een Finse sauna kunnen de temperaturen maar liefst oplopen tot 120° celcius. Dat klinkt onmogelijk, maar doordat er in de saunaruimte weinig luchtvochtigheid is, hooguit 15%, voelt het aan de huid bij 90° niet snel ondraaglijk heet. Wanneer er een scheut water over de kachel gegooid wordt, stijgt de gevoelstemperatuur enorm. Dat komt de luchtvochtigheid. Die is in een Finse Sauna heel laag, maar zodra er door opgieting de luchtvochtigheid toeneemt, wordt de hitte door de waterdamp geleid. Op deze manier krijg je een verschuiving in de warmtebeleving en wordt door doorgewinterde saunabezoekers als onmisbaar bestempeld. Langer dan een minuut of 15 moet je er doorgaans niet in blijven zitten. Dat zal je lichaam overigens ook zelf aangeven. Er bestaan behoorlijk wat verschillende soorten sauna’s. Naast Finse sauna’s zijn er ook stoombaden, waar de luchtvochtigheid veel hoger ligt, en de temperatuur daarom veel lager gehouden wordt. Een Hamam houdt het midden tussen een Finse sauna en een stoombad. Het is daarin gebruikelijk om, behalve het stoombad, ook gebruik te maken van massages, scrubs en speciale wassingen. Naast deze drie zijn er nog veel meer soorten sauna’s, ieder continent biedt wel zijn eigen variant. Meestal is een saunabezoek echt een uitje, wat je niet gehaast of geïrriteerd moet ondergaan. Het luisteren naar het lichaam is minstens zo belangrijk als het uitzweten van afvalstoffen. In een sauna wordt je op een fijne manier gedwongen om de tijd te nemen voor het reinigen van het lichaam. Hiermee wordt stress vermindert en krijg je behalve een poedelzacht huidje ook een gerustgesteld gemoed.

 

 

 

Ideaal cadeau zo'n saunakilt

Saunabezoekers zijn veelal mensen die lichaam en geest goed in balans houden, bij voorkeur door middel van sport. Voor de saunabezoeker en/of sporter die alles al heeft, is de saunakilt een origineel en praktisch cadeau. Er zijn veel verschillende kleuren en soorten, dus voor ieder wat wils